Technisch Werken

VDL werkt sinds 2016 aan een voertuig die op waterstof rijd

Op woensdag 16 mei 2018 heeft VDL samen met DAF een elektrische vrachtwagen aan het publiek getoond. Het bedrijf VDL is echter niet alleen bezig met het ontwikkelen van elektrische voertuigen. Zo heeft het bedrijf in 2016 al bekend gemaakt dat ze werkt aan een voertuig met een aanvullende brandstofcel voor waterstof.

Elektriciteit uit waterstof
Dit voertuig bevat een cel waarin elektriciteit uit waterstof wordt gegenereerd. Op die manier zou het mogelijk zijn om een accu te voeden. Daardoor zou de actieradius van een voertuig groter worden. Het is echter onduidelijk hoe het er voor staat met de productie van het voertuig met de brandstofcel voor waterstof. Hier had het bedrijf VDL geen extra informatie over naar buiten gebracht op woensdag 16 mei 2018. Timmers van VDL geeft aan dat VDL nog steeds met deze technologie bezig is. Verder wilde hij niet op de ontwikkelingen ingaan.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!