Technisch Werken

Vacatureaanbod op internet

In januari 2012 was het digitale vacatureaanbod op internet op het laagste punt gekomen sinds het begin van 2005. Dit blijkt uit een index van de vacaturesite Monsterboard. Volgens deze index kwam het aantal vacatures op januari op 81 punten. De daling van het aantal vacatures vond plaats in heel Nederland. Vooral in de provincies Groningen en Overijssel. In Noord-Holland, Noord-Brabant en Limburg viel de daling  in het aantal vacatures mee.

In verschillende beroepssectoren nam het aantal vacatures af. Dit gebeurde het sterkst in het aanbod aan vacatures voor de transport en logistiek. Daarna volgde de adviessector.

Er zijn echter ook sectoren waarin er juist meer vraag naar personeel ontstond. Dit was het geval bij de gezondheidszorg. Daarnaast zijn ook de ict sector, de horeca en de onderwijssector groeiend in het aantal vacatures dat online is geplaatst.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Geplaatst in Nieuws