Technisch Werken

UWV verwacht in 2020 ruim 36.000 aanvragen voor vijfweeks partnerverlof

Het UWV denkt dat er in 2020 ongeveer 36.000 aanvragen zullen worden ingediend voor zogenaamd vijfweeks partnerverlof. Deze verlofvorm kunnen partners opnemen bij de geboorte van een baby. Het instituut heeft haar inschatting bekend gemaakt op dinsdag 28 januari 2020 in de zogenaamde Januarinota.

Vijf weken partnerverlof
Het verlof dat partners kunnen opnemen bij de komst van een kind wordt verlegd per 1 juli 2020. Dat betekent dat partners vanaf die datum recht hebben op maximaal vijf weken extra verlof. Daarvoor ontvangen ze 70 procent van het dagloon. Het UWV vermoed dat er de komende jaren nog meer mensen gebruik gaan maken van het langere partnerverlof. In totaal kunnen er op jaarbasis wel 95.000 aanvragen binnenkomen aldus het UWV. Dat aantal is goed voor een bedrag van 173 miljoen euro.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws