Technisch Werken

Uitzendbureau Randstad behaalde nettowinst van 192 miljoen euro in tweede kwartaal 2019

Uitzendconcern Randstad kan net als verschillende andere uitzendbureaus terugkijken op een goed tweede kwartaal in 2019. In het tweede kwartaal behaalde het uitzendbureau een nettowinst van 192 miljoen euro. De omzet van de uitzendorganisatie bleef ongeveer hetzelfde. Door de stijging in de winst werd het aandeel van Randstad ook gewild afgelopen dinsdag op Beursplein 5. Het aandeel steeg met vijf procent op de beurs.

Net als andere uitzendbureaus merkt ook uitzendbureau Randstad dat het in 2019 goed gaat met de inzet van flexibel personeel. Toch neemt het aantal uitzenduren in 2019 niet aanzienlijk toe ten opzichte van andere jaren. Er worden nog wel veel uitzendkrachten ingeleend maar het tekort aan personeel zorgt er voor dat er ook nauwelijks uitzendkrachten beschikbaar zijn om de openstaande vacatures in te vullen. De meeste uitzendorganisaties houden zich daarom bezig met het opleiden van nieuwe krachten.

Technicum uitzendbureau houdt zich bijvoorbeeld actief bezig met het ontwikkelen van nieuwe technische vakkrachten doormiddel van BBL opleidingen. Met name de BBL opleiding elektrotechniek en BBL installatietechniek zijn populaire opleidingen waarmee de kans op werk bijna honderd procent is. Ook in mechatronica en in de werktuigbouwkunde worden veel BBL trajecten uitgezet zodat ook in de metaaltechniek en onderhoudstechniek meer technisch personeel beschikbaar kan komen om het grote aantal vacatures in deze sectoren op te vangen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!