Technisch Werken

Uitzendbureau Manpower draaide goed 4de kwartaal in 2017 door belastingplan Trump

Uitzendorganisatie Manpower is een Amerikaanse intermediair die in verschillende landen actief is in het bemiddelen van uitzendpersoneel. Het laatste kwartaal van 2017 heeft het uitzendbureau behoorlijk wat meer winst weten te behalen dan in het laatste kwartaal van 2016. Dit komt onder andere vanwege de wijziging in de belastingregels die president Donald Trump had aangekondigd.

De winst van het uitzendconcern werd ruim 216 miljoen dollar. Dit is omgerekend 173 miljoen euro). Dat was een jaar eerder nog 127,4 miljoen dollar. De belastingvoordelen die de Amerikaanse president heeft doorgevoerd zorgde voor het overgrote deel van de winsttoename. Daarnaast hebben ook de wisselkoersen een positief effect gehad voor het grote Amerikaanse uitzendconcern. In het vierde kwartaal van afgelopen jaar steeg de omzet met 14 procent tot 5,6 miljard dollar.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!