Uitzendbranche maakt ligt herstel na bouwvak

Tijdens de bouwvak van 2013 werden, in verhouding tot  voorgaande jaren, behoorlijk wat uitzendkrachten ingeleend. Tot 2013 was de bouwvak echt een rustperiode voor de meeste bouwvakkers. In 2013 blijkt dat er verandering is gekomen in deze tendens.  Naast timmermannen en metselaars werd er ook een beroep gedaan op installatiemonteurs en elektromonteurs om hun vakantieplannen uit te stellen.  Voor uitzendbureaus was de bouwvak van 2013 een periode waarin ze bedrijven goed konden ondersteunen met technisch flexibel personeel.

Na bouwvak 2013
Na de bouwvak blijkt de groei in aanvragen voor technisch personeel nog verder op te lopen. Ook hierbij ligt de nadruk op personeel voor bouwprojecten. De oorzaak van deze groei is onduidelijk. Vermoedelijke heeft de opleving te maken met een stijging van het aantal renovatieprojecten. De overheid heeft voor verbouwingen de BTW verlaagd. Installatie bedrijven  zetten vaak hun eigen personeel in op renovatieprojecten. Voor de grote nieuwbouwprojecten worden meestal flexkrachten ingezet. Deze worden dan onder een aantal voormannen en eerste monteurs van het inlenende bedrijf geplaatst.

Installatiebedrijven zijn bij hun aanvragen wel sterk afhankelijk van de kwaliteit die het technisch uitzendbureau levert. Daarom leggen ze hun aanvragen vaak neer bij de vertrouwde contactpersonen. Tijd voor het inwerken van nieuwe flexwerkers is er nauwelijks. Medewerkers moeten meteen volledig inzetbaar zijn.