Technisch Werken

Uitvoerprijs van aardgas in 2018 ongeveer 14 procent hoger dan in 2017

Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek is de uitvoerprijs van aardgas in 2018 aanzienlijk omhoog gegaan. In totaal lag de uitvoerprijs van aardgas in 2018 ongeveer 14 procent hoger dan in 2017. Nederland voert minder aardgas uit nu de aardgasproductie in de provincie Groningen is gereduceerd.

In de periode tussen 2000 tot en met 2018 voerde Nederland in totaal 202 miljard euro aan aardgas uit volgens de cijfers van het CBS. In deze periode kwam de totale invoerwaarde van aardgas uit op 101 miljoen euro. Dat heeft geleid tot een handelsoverschot van 100 miljard euro. De uitvoerwaarde van aardgas was vooral hoog in de jaren 2012 en 2013. In die periode was er sprake van een hele koude winter in veel Europese landen. Daardoor kwam de uitvoerprijs in die jaren op een historisch hoog niveau van ruim 17 miljard euro.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!