Technisch Werken

Uber haalt 1 miljard dollar op voor zelfrijdende auto’s in 2019

Technologiebedrijf Uber heeft op de vooravond van de beursgang van het bedrijf een miljard dollar opgehaald. Het bedrag is omgerekend 890 miljoen euro en is opgehaald specifiek voor de divisie zelfrijdende auto’s. Dit bedrag is afkomstig van drie Japanse investeerders namelijk: SoftBank, Toyota en Denso. Door de investering komt de totale waarde van de divisie van Uber die zich richt op zelfrijdende auto’s uit op 7,25 miljard dollar oftewel 6,45 miljard euro. Door de investering wordt de kapitaalstructuur van het bedrijf veranderd.

Daarom is deze deal opmerkelijk vlak voor de beursgang van het bedrijf. De beursgang van Uber staat gepland voor mei 2019. Tijdens de beursgang hoopt het bedrijf tien miljard dollar (8,9 miljard euro) binnen te halen. Er zijn echter ook nog onduidelijkheden en zorgen vanuit Wall Street met betrekking tot de uitgaven voor de afdeling voor het rijden zonder chauffeur. Sinds 2016 toen dit programma begon heeft Uber 1,07 miljard dollar uitgegeven aan de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s. Dat is omgerekend 95 miljoen euro. Inmiddels zijn de kosten voor deze divisie verlegd naar investeerders.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!