Technisch Werken

Twee derde Nederlandse bedrijven heeft snel internet in 2018

Veel Nederlandse bedrijven maken gebruik van snel internet met een capaciteit van minimaal 30 megabit per seconde. Ongeveer 67 procent van de Nederlandse bedrijven had in 2017 een internetverbinding met deze capaciteit. Dit maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek vrijdag 9 februari 2018 bekend. Het statistiekbureau deed dit naar aanleiding van een onderzoek naar de internetverbinding van bedrijven die tien werknemers of meer in dienst hebben. In totaal zouden negen van de tien bedrijven tevreden zijn over de snelheid van hun internetverbinding.

In vijf jaar tijd is het gebruik van snel internet meer dan verdubbeld. Zo had in 2012 nog ongeveer 36 procent van de bedrijven een internetsnelheid van minimaal 30 megabit per seconde. Daarnaast neemt ook het aantal bedrijven toe dat beschikt over een zeer snelle internetverbinding met een capaciteit van minimaal 100 megabit per seconde. In 2012 had nog 8 procent van de bedrijven een dergelijke snelle internetverbinding. In 2017 was dit percentage opgelopen tot 28 procent. Met name IT-bedrijven en communicatiebedrijven maken dikwijls gebruik van supersnel internet. Negen van de tien bedrijven in deze sectoren heeft een internetsnelheid van minimaal 30 Mbps.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws