Technisch Werken

Turkse economie in recessie eind 2018, bouwsector in problemen

De Turkse economie is in het laatste kwartaal van 2018 gekrompen met 2,4 procent op kwartaalbasis. Dit percentage is gecorrigeerd voor kalender- en seizoensinvloeden aldus het Turkse statistiekbureau Turkstat. Het bericht werd maandag 11 maart 2019 bekend gemaakt. Het is de eerste recessie voor Turkije in negen jaar tijd. Op jaarbasis nam de economie af met 3,1 procent in het vierde kwartaal.

Met name de bouwsector van Turkije heeft last van de economische teruggang. De toegevoegde waarde van de bouw aan de economie is gedaald met een percentage van 8,7 procent. Daarnaast daalde ook de bijdrage van de industrie aan de Turkse economie fors. De industrie droeg 6,4 procent minder bij aan de economie.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!