Technisch Werken

Trump heeft interesse in Frans belastingplan voor techbedrijven in 2019

De Franse overheid heeft kort geleden besloten om een speciaal belastingbeleid in te voeren voor grote techbedrijven. Op die manier kan Frankrijk extra inkomen binnen halen. Het belastingbeleid van Frankrijk wekt ook de interesse van de Amerikaanse president Donald Trump. De president van Amerika wil onderzoek doen naar het Franse belastingplan en wil mogelijk ook in Amerika een vorm van belasting invoeren voor grote techbedrijven. Dit hebben bronnen aan persbureau Bloomberg bekend gemaakt.

Het is ook goed mogelijk dat de Amerikaanse president het Franse belastingplan gaat gebruiken om maatregelen te nemen tegen Frankrijk. Amerika heeft namelijk verschillende grote techbedrijven die producten en diensten aanbieden binnen de grenzen van Frankrijk. Voorbeelden van bedrijven die in de toekomst op extra belasting kunnen rekenen in Frankrijk zijn Google, Apple, Facebook en Amazon. Als deze bedrijven belast worden wil Trump ook Franse bedrijven belasten die producten en diensten binnen Amerika aanbieden. Dan zou Frankrijk eventueel ook te maken kunnen krijgen met zogenaamde handelsbeperkingen in Amerika.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!