Technisch Werken

Topman schiphol: luchtvaartsector vanaf 2019 meedoen aan klimaatregels

De Schiphol-topman Dick Benschop heeft aangegeven dat de luchtvaartsector net als andere sectoren zich moet houden aan klimaatregels. Op dit moment wordt de luchtvaartsector nog als een bijzondere sector beschouwd op dit gebied. In de luchtvaart vindt echter veel uitstoot plaats van schadelijke stoffen waaronder CO2. Volgens de topman zou Schiphol echter als een normale sector moeten worden behandeld als het gaat om klimaatafspraken.

Dat betekent ook dat de luchtvaartsector in 2050 geheel klimaatneutraal zou moeten kunnen vliegen. Zo ver is het echter nog lang niet. Daarom zijn er doelstellingen nodig op weg naar dit hoofddoelen. Schiphol wil de uitstoot van broeikasgassen bijvoorbeeld in 2030 naar nul hebben teruggebracht. Om dit te bereiken moet er veel veranderen. Zo moet het elektrisch vliegen meer aandacht krijgen. Daarnaast moet er meer elektrische stroom uit windmolens en zonnepanelen worden aangewend.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!