Technisch Werken

Tesla waardevolste Amerikaanse automerk allertijden in 2020

Autofabrikant Tesla is in 2020 het Amerikaanse automerk met de hoogste beurswaarde ooit. Het automerk heeft een totale waarde van ruim 86 miljard dollar. Dat is omgerekend een bedrag van 77.4 miljard euro. Dat is hoger dan de beurswaarde van andere automerken in Amerika. De afgelopen tijd is het aandeel van Tesla fors gestegen. Dit gebeurde na de goede berichten in de media over dit automerk. Tesla heeft in China een grote fabriek gebouwd voor de productie van elektrische auto’s. Daardoor kan het bedrijf een grote afzet in China realiseren.

Langzaam maar zeker gaat de productie van de Tesla Model 3 steeds verder omhoog. Ook in Nederland is de verkoop van dit automerk aanzienlijk omhoog gegaan. De Tesla Model 3 is in Nederland in 2019 zelfs de meest verkochte auto geworden. De totale waarde van Tesla is in 2020 hoger dan de totale waarde van Ford in 1999. De waarde van Ford was in 1999 volgens cijfers van het Center for Research in Security ongeveer 76 miljard dollar. Dat bedrag maakte Ford de vorige recordhouder.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met ,
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!