Technisch Werken

Tesla produceerde in derde kwartaal 2019 totaal 97.000 voertuigen

Autoproducent Tesla heeft in het derde kwartaal haar productieaantallen nog niet gehaald. In de periode tussen begin juli en eind september heeft Tesla 97.000 voertuigen geproduceerd. Dit productieaantal is minder dan analisten van te voren hadden ingeschat maar desondanks is het wel een nieuw record. Marktanalisten hielden rekening met een productie van 97.477 geproduceerde voertuigen in kwartaal 3 van 2019.

Tesla-topman Elon Musk wil in 2019 in totaal 360.000 tot 400.000 voertuigen leveren. Het is voor dit bedrijf een uitdaging om deze productiedoelstelling te behalen. Tesla zou om de jaardoelstelling te behalen in het laatste kwartaal zeker 104.800 elektrische auto’s gaan produceren. Dat zou een nieuw productierecord betekenen. In het derde kwartaal leverde Tesla 79.600 exemplaren van het Model 3. Dit is het goedkoopste model van Tesla. Verder werden in dit kwartaal 17.400 Model S- en Model X-auto’s geleverd. Tesla hoopt in het derde kwartaal evenveel inkomsten als uitgaven te hebben. In het laatste kwartaal hoopt de autoproducent winst te kunnen boeken.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!