Technisch Werken

Tesla koopt zonne-energiebedrijf SolarCity voor 2,6 miljard dollar in 2016

Tesla is een bekende fabrikant van elektrische auto’s. Het bedrijf had eerder al melding gemaakt dat het voornemens was om het zonne-energiebedrijf SolarCity aan te kopen. Op maandag 1 augustus 2016 werd bekend gemaakt dat de verkoop doorgaat. Tesla koopt het bedrijf SolarCity voor 2,6 miljard dollar. Dit is omgerekend ruim 2,5 miljard euro. Daardoor wordt het aandeel SolarCity op 25,37 dollar gewaardeerd. In juni werd al bekend gemaakt dat Tesla van plan was om een tussen de 26,50 en 28,50 dollar per aandeel uit te brengen.

Tesla heeft een batterijtechnologie ontwikkeld waarmee de opgewekte energie van zonnepanelen opgeslagen moet worden. Volgens topman Elon Musk van Tesla is de technologie van SolarCity interessant voor consumenten omdat deze technologie het mogelijk maakt om consumenten hun eigen stroomvoorziening te laten regelen. De verkoop is nog niet geheel rond omdat de aandeelhouders de overeenkomst nog moeten goedkeuren. Elon Musk beschikt echter over aandelen van zowel Tesla als SolarCity. Ook is hij  bestuursvoorzitter bij Tesla en grootaandeelhouder en voorzitter van SolarCity. Vanwege die situatie zal Musk niet zelf over de aankoop stemmen. Ook andere bestuurders zullen hun stem niet laten meetellen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!