Technisch Werken

Tesla gigafactory levert 6000 banen op vanaf 2020

Berlijn krijgt een ‘gigafactory’ van Tesla. Dit bericht werd afgelopen week bekend gemaakt. Voor de bevolking van Berlijn is het bericht goed nieuws. Er is door mensen in Berlijn een grote lobby voor de fabriek gehouden maar ook door de buren in Brandenburg.

Door de bouw van de fabriek in Duitsland ontstaat veel werkgelegenheid in het oosten van Duitsland. Oost-Duitsland loopt economisch nog altijd achter op het West-Duitsland. Dat blijkt onder andere uit de hogere werkloosheid in Oost-Duitsland. De bouw van de gigafabriek zorgt er voor dat er in ieder geval meer werkgelegenheid ontstaat. Naar verwachting zal de gigafabriek ongeveer 6000 banen opleveren. Mocht de fabriek in de toekomst gaan uitbreiden dan zouden daar 4000 banen bij kunnen komen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws