Technisch Werken

Technologieconcern Saab gaat dertienhonderd banen schrappen

Het Zweedse defensiebedrijf en luchtvaartconcern Saab is van plan om fors te gaan bezuinigen op personeelskosten. Het bedrijf gaat ruim duizend banen schrappen uit haar personeelsbestand. Zakenkrant Dagens Industri heeft in een artikel aangegeven dat er mogelijk 1.300 werknemers zullen worden ontslagen.
In totaal heeft het bedrijf ongeveer 16.500 medewerkers in dienst. Saab heeft momenteel geen terugloop in orders. De orderportefeuille van het bedrijf is goed gevuld. Het bedrijf heeft orders van verschillende landen waarvoor het defensiemateriaal produceert. Ook maakt het bedrijf onderdelen voor aviatiek en complete gevechtsvliegtuigen.
De reorganisatie heeft niet zozeer te maken met een tekort aan orders. Wel heeft het bedrijf de wens om veel effectiever en efficiënter te produceren. Er werd door de woordvoerder echter niet bekend gemaakt welke wijzigingen exact worden doorgevoerd de komende tijd binnen het bedrijf.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws