Technischwerken.nl is in onderhandeling met uitzendbureau Technicum over samenwerking in 2018

De eigenaren van de website www.technischwerken.nl zijn in april 2018 gestart met onderhandelingen met technisch uitzendbureau en detacheringsbureau Technicum. Doelstelling van deze onderhandelingen is het bereiken van een solide samenwerking waardoor de bezoekers van de websites van beide organisaties nog beter gefaciliteerd worden in de zoektocht naar werk of een BBL traject (werken en leren).

Technicum
Technicum is een gerenommeerde uitzendorganisatie met ruime ervaring in het werven, bemiddelen, uitzenden en detacheren van technisch personeel. Landelijk heeft deze intermediair duizenden technici aan het werk in verschillende technische sectoren. Technicum onderscheidt zich van de meeste concurrerende uitzendorganisaties door haar specialistische aanpak. De organisatie heeft haar consultants en managers onderverdeeld in verschillende specialismen:

  • Technicum werktuigbouwkunde
  • Technicum installatietechniek
  • Technicum Bouw en Civiel
  • Technicum Mobiliteit
  • Technicum Telecom en Energie

De techniek is een hele brede sector. Door de opdeling op basis van specialisatie en sector is Technicum in staat om haar klanten goed te ondersteunen bij personeelsvraagstukken en het invullen van technische vacatures. Voor werkzoekenden en technisch personeel is Technicum een geschikte tussenpersoon bij het zoeken en vinden van passend werk. Bovendien heeft Technicum opleidingsadviseurs in dienst en ervaren intercedenten die opleidingsmogelijkheden en BBL-trajecten kunnen aanbieden aan het flexpersoneel zodat deze kunnen groeien in hun functie en hun meerwaarde kunnen vergroten voor hun opdrachtgevers. Technicum is een VCU gecertificeerde uitzendorganisatie en heeft daardoor aandacht voor veiligheid, gezondheid en milieu.

Technischwerken.nl
De website www.technischwerken.nl is gericht op het bieden van informatie over de technische arbeidsmarkt en alles wat daar mee samenhangt. De afgelopen jaren is de website gegroeid in omvang. In het eerste kwartaal van 2018 stonden ruim 4500 artikelen online en was het bezoekersaantal gemiddeld rond de 3000 per dag. Dit aantal blijft groeien waardoor het totale aantal bezoekers van de website in heel 2018 ruim boven de miljoen zal zijn.

Samenwerken vergroot je dienstverlening
Hoewel technischwerken.nl een groot aanbod heeft aan informatie over de technische arbeidsmarkt zijn er geen technische vacatures te vinden. Daar moet verandering in komen zodat men niet alleen informatie kan vinden over de techniek maar ook een link kan aanklikken naar passende vacatures. Op die manier wordt de koppeling gelegd tussen informatie en het daadwerkelijk vinden van een passende baan in de techniek. Naast de link naar het vacatureaanbod van Technicum zal er ook een knop verschijnen waarmee iemand zich doormiddel van een contactformulier kan aanmelden voor een BBL-traject in de techniek.

Update Technischwerken.nl
Als de onderhandelingen succesvol worden afgerond zal de update begin mei 2018 worden doorgevoerd. Vanaf dat moment zal ook de lay-out van Technischwerken.nl strakker worden en overzichtelijker. De kennisbank krijgt doormiddel van een knoppenbord een centrale plaats. Dit knoppenbord zal bovendien worden uitgebreid met een knop ‘vacatures’ die de bezoeker rechtstreeks in contact brengt met de vacatures van Technicum. Ook zal er een knop verschijnen waarmee men zich kan aanmelden voor een BBL traject. Op die manier worden de bezoekers van Technischwerken.nl niet alleen verreikt met technische kennis maar hebben ze ook de mogelijkheid om wat met deze kennis te doen door het vinden van een passende baan.