Technisch Werken

Technische uitzendbureaus zoeken veel personeel in augustus 2019

Er staan in 2019 nog heel veel vacatures open in de techniek. Ook nu de economische groei iets vertraagd staan er nog veel vacatures open bij bedrijven in de installatietechniek, elektrotechniek, bouw en werktuigbouwkunde. Ook in de industrie staan veel technische vacatures open. Bedrijven kunnen dikwijls zelf onvoldoende sollicitanten werven daarom schakelen ze intermediairs in. Vooral technische uitzendbureaus blijken een belangrijke partner te zijn in de zoektocht naar technisch personeel. Er zijn veel vacatures die door uitzendbureaus worden gedeeld op internet en sociale media.

Daarnaast hebben technische uitzendbureaus ook veel netwerken waar ze personeel in kunnen benaderen voor nieuwe vacatures. Omdat er weinig ervaren krachten beschikbaar zijn wordt het ontwikkelen en opleiden van nieuwe vakkrachten belangrijker. Dit merken technische uitzendbureaus ook en daarom is er steeds meer aandacht voor opleidingen en trainingen van aankomende vakkrachten. BBL blijkt hierin een interessante opleidingsvorm. Doormiddel van BBL kunnen kandidaten zowel werken als leren. Zo kunnen ze een vak leren via een erkend leerbedrijf terwijl ze worden betaald door een uitzendorganisatie.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!