Technisch Werken

Technische uitzendbureaus kijken naar ‘verborgen marches’ op arbeidsmarkt in 2019

Steeds meer technische arbeidsbureaus zijn op zoek naar zogenaamde ‘verborgen matches’ op de arbeidsmarkt. Een verborgen match is een overeenstemming tussen een werkzoekende en een vacature die in eerste instantie niet voor de hand ligt. Een verborgen match is vooral van belang als vraag en aanbod op de arbeidsmarkt niet op elkaar lijkt aan te sluiten. In 2019 is er sprake van een krapte op de arbeidsmarkt als het gaat om bepaalde vacatures en functies aan de andere kant zijn der ook nog ongeveer 130.000 werklozen.

Uitzendbureaus in de techniek beoordelen de kwaliteiten van werkzoekenden en proberen de geschikte kandidaat te selecteren voor de vacatures van hun opdrachtgevers. Het valt op dat de meeste matches hierin niet eenvoudig zijn maar meer vragen van de vindingrijkheid van de intercedent die bij de uitzendorganisatie werkt. Ervaren intercedenten kunnen het verschil maken op de technische arbeidsmarkt. Door te kijken naar opleidingen, hobby’s, vrijwilligerswerk en ervaring die iemand heeft opgedaan in de verbouwing van een woning of het sleutelen aan auto’s, brommers en motoren kan iemand toch bewust of onbewust over technische kennis en ervaring beschikken. Deze basiservaring wordt steeds belangrijker voor de arbeidsbemiddeling van mensen in de techniek. Daarom vormen technische uitzendbureaus een belangrijke factor op de arbeidsmarkt in 2019.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!