Technisch Werken

Technicum uitzendbureau werft ook in december 2019 BBL-ers voor de techniek

In de techniek is een tekort aan personeel. Dat is in 2018 gebleken maar ook in 2019 zijn veel vacatures in de techniek niet ingevuld. Technische uitzendbureaus zoals Technicum merken de vraag naar technisch personeel vanuit hun opdrachtgevers. Een tekort aan technisch personeel kan echter lang niet altijd zonder creativiteit opgelost worden door werkzoekenden op de arbeidsmarkt. Er zijn maatregelen nodig om werkzoekenden op het gewenste technische niveau te brengen. Daarvoor is de beroepsbegeleidende leerweg zeer geschikt.

De beroepsbegeleidende leerweg oftewel BBL is een effectief middel omdat een deelnemer aan dit opleidingstraject leert in de praktijk. Het leerproces wordt ook wel werken en leren genoemd. De opleidingsadviseurs van Technicum kennen de markt en weten ook welke opleidingen allemaal geboden worden in de metaaltechniek, elektrotechniek, bouw, installatietechniek en mechatronica. In deze beroepsgroepen zijn verschillende BBL mogelijkheden. Wil je meer weten? Neem dan contact op met Technicum via de knop “BBL Technicum” in de menubalk van deze website.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!