Technisch Werken

Technicum op bezoek bij The Green Village

The Green Village is een innovatieve omgeving die functioneert als creatieve denktank voor verduurzaming van de maatschappij. Technicum heeft onlangs een bezoek gebracht aan deze innovatieve omgeving. Er worden in The Green Village in samenwerking met de TU Delft experimenten uitgevoerd die onze maatschappij voorbereiden op een groenere wereld. Een wereld waarin minder energie verloren gaat en energie ook uit schonere bronnen wordt gehaald. Op innovatief gebied kan nog veel worden gedaan om Nederland duurzamer te maken.

Momenteel is men bezig om waterstof als vervanger voor aardgas aan te wenden. Waterstof kan doormiddel van elektrische energie uit windmolens worden gewonnen uit water. Dat gebeurd doormiddel van elektrolyse. Als men waterstof zou kunnen transporteren door bestaande gasleidingen kan men aardgas vervangen. Er moeten echter wel een hoop hindernissen worden overwonnen voordat deze plannen werkelijkheid worden.

Daarom worden er experimenten gedaan en oplossingen bedacht. Technicum uitzendbureau heeft interesse in deze technologie. Deze technische uitzendorganisatie is momenteel bezig met een oriëntatie op het gebied van duurzame techniek. Het is belangrijk dat het technisch personeel tijdig wordt geschoold in duurzame technologie zodat de energietransitie goed kan worden doorgevoerd.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws