Technisch Werken

Techbedrijf Tencent wil Twitter overnemen in 2018?

Het Chinese technologische bedrijf Tencent heeft mogelijk interesse in Twitter. Tencent zou Twitter willen overnemen maar een duidelijke beslissing hierover is nog niet genomen. Toch zorgden speculaties hierover al voor een stijging in de koers van Twitteraandeel op de beurs in New York. In een positief rapport van Citron Research werd 2018 genoemd als het jaar voor Twitter. Dat zorgde er voor dat het aandeel van Twitter aanzienlijk ging stijgen.
Er zijn naast Tencent verschillende andere bedrijven die interesse hebben in Twitter.

Zo zou het techbedrijf Salesforce eerder ook genoemd zijn als overnamepartij voor Twitter. Toch leidde deze ontwikkeling uiteindelijk niet tot een overname. Volgens Salesforce zou Twitter toch niet passen bij hun strategische beleid. Salesforce verkoopt onder andere cloudsoftware. Verder zouden ook Google en entertainmentconcern Walt Disney interesse hebben gehad in Twitter. Ook deze partijen zetten hun overnameplannen uiteindelijk niet door.

In oktober kwam Twitter met goede resultaten naar buiten. Deze resultaten hadden een aantal mensen op de markt weten te verassen. Dat zorgde er bovendien voor dat verschillende marktanalisten een positiever beeld kregen van het techbedrijf Twitter. Deze positieve beeldvorming zorgde er tevens voor dat het aandeel van Twitter steeg op de beurs.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met ,
Geplaatst in Nieuws