Technisch Werken

Tata Steel wil 3000 banen schrappen in Europa vanaf 2019

Staalbedrijf Tata Steel heeft bekend gemaakt dat ze in totaal 3000 banen wil gaan schrappen in Europa. Dit bericht werd dinsdag 19 november 2019 door de medewerkers met verslagenheid ontvangen. Een aantal medewerkers wist wel dat het niet goed ging met het bedrijf maar bijna niemand had verwacht dat er zoveel ontslagen zouden vallen. Er is nog veel onduidelijk. Zo weet men nog niet precies waar de ontslagen zullen vallen.

Er wordt verwacht dat er ook in Nederland ontslagen zullen vallen. De Centrale Ondernemingsraad van het bedrijf gaat ervan uit dat in Nederland 1500 tot 1600 banen zullen verdwijnen. In de productie zullen veel banen blijven bestaan maar in de overhead zal wel worden gesneden. Er zullen aardig wat kantoorbanen verdwijnen. Ongeveer twee derde van de kantoorbanen zullen verdwijnen. Het is nog onduidelijk hoe de ontslagen precies zullen verlopen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!