Technisch Werken

Tata Steel locatie IJmuiden moet weer toonaangevend worden in 2020

Tata Steel heeft verschillende vestigingen over een aantal continenten. Ook in Nederland is een grote vestiging van Tata Steel namelijk in IJmuiden. Deze vestiging valt onder Tata Steel Europe. Tata Steel heeft het voormalige Hoogovens in IJmuiden een tijd geleden overgenomen en heeft daardoor een belangrijk staalproductiebedrijf in handen gekregen. De topman van Tata Steel Europe heeft echter aangegeven dat de Nederlandse locatie op dit moment geen toonaangevende positie meer inneemt in Europa. In het verleden had Nederland deze positie wel aldus CEO Henrik Adam.

Hij reageert zaterdag in Het Financieele Dagblad (FD) op een brief afkomstig van de ondernemingsraad. In deze brief staat dat de staalfabrikant niet moet lijden onder de problemen van de multinational in het Verenigd Koninkrijk. Op dit moment zou Tata Steel IJmuiden nog niet optimaal presteren en zou deze staalproductielocatie haar toonaangevende positie hebben ingeleverd. “Als het om prestaties gaat, was IJmuiden een referentiepunt in Europa. We zijn die positie kwijt” aldus de topman van Tata Steel Europe in het FD. Volgens de topman kan Tata Steel weer opnieuw een toonaangevend bedrijf worden in de staalproductie van Europa.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!