Technisch Werken

Tata Steel koopt Bhushan Steel in 2018

Tata Steel heeft meegedaan in een bieding rondom de overname van het failliete Indiase bedrijf Bhushan Steel. Deze bieding heeft Tata Steel gewonnen. De toezichthouders hebben de samenvoeging van de twee staalproducenten goedgekeurd. Daarvoor zijn de nieuwe regels gehanteerd die in India zijn opgesteld voor het verkopen van bedrijven die te maken hebben met financiële problemen.

De nieuwe regels zorgen er voor dat er bedrijven uit India maar ook uit landen daar buiten interesse hebben getoond in Bhushan Steel. Dit bedrijf heeft in totaal 21 miljard euro aan bezittingen. Nu Tata Steel deze bezittingen heeft overgenomen moet het bedrijf ook de schulden overnemen. Door de overname kan Tata Steel in ieder geval gebruik maken van de productiecapaciteit van Bhushan Steel. Per jaar kan Bhushan 5,6 miljoen ton staal produceren. De productiecapaciteit van Tata Steel neemt door de overname van dit bedrijf toe. Tata Steel is ook de eigenaar van de voormalige Hoogovens in IJmuiden. Het bedrijf wil haar productiecapaciteit de komende vijf jaar verdubbelen tot 26 miljoen ton staal.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws