Technisch Werken

Tata Steel bevestigt dat er 1.600 Nederlandse banen verdwijnen in Nederland

Staalproducent Tata Steel heeft aangegeven dat er in totaal ongeveer 1.600 banen in Nederland zullen verdwijnen. In heel Europa zullen volgens het bedrijf ongeveer 3.000 banen verdwijnen. Een aantal weken geleden werd al bekend dat er veel functies zouden verdwijnen bij Tata Steel. Toch was tot voor kort nog niet precies duidelijk of deze berichten zouden kloppen. Afgelopen woensdag werd in de avond vanuit Tata Steel echter bekend gemaakt dat er inderdaad ontslagen zullen vallen. Tata Steel Europe maakte ook bekend om hoeveel ontslagen het ongeveer zou gaan. Volgens deze Europese tak van het bedrijf hebben de ontslagen te maken met de herstructurering bij het bedrijf, die eerder al werd aangekondigd.

Niet alleen in Nederland zullen de ontslagen in het personeelsbestand stevig worden gemerkt. Ook in het Verenigd Koninkrijk verdwijnen flink wat banen. Daar zullen volgen Tata Steel in totaal 1.000 ontslagen vallen. In de rest van de wereld komen zullen nog eens 350 ontslagen vallen. In Europa zullen vooral kantoorbanen en managementposities verdwijnen. In Nederland hoopt het bedrijf met in totaal 170 miljoen euro aan bezuinigingen het hoofd boven water te houden.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws