Technisch Werken

Subsidie voor woningisolatie bijna leeg in 2017

Duurzaam wonen vergt vaak eerst investeringen. Om het energieverbruik van de bevolking te verlagen verstrekt de overheid daarom subsidies. Zo is er ook een subsidie voor het isoleren van woningen. Deze subsidiepot van de overheid voor het energiezuiniger maken van Nederlandse woningen is echter al bijna op. Dit werd maandag 11 september 2017 door de Volkskrant bekend gemaakt. het overgrote deel van de subsidiepot voor woningisolatie is bestemd voor woningeigenaren.

De subsidieregeling ging van kracht in september 2016. Vanaf dat moment konden particuliere woningeigenaren maximaal 15.000 subsidie ontvangen als ze hun woning gingen isoleren. Deze subsidie kon worden gebruikt voor het aanbrengen van dakisolatie, vloerisolatie en spouwisolatie. Ook zogenaamd HR-glas kon er mee worden gesubsidieerd. In totaal hebben in Nederland meer dan 9000 woningeigenaren gebruik gemaakt van de subsidie. Volgens de krant kunnen alleen verenigingen van eigenaren (vve’s) nu nog aanspraak maken op subsidie voor het isoleren van woningen.

 

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws