Technisch Werken

Stopt de handelsoorlog tussen Amerika en China op woensdag 15 januari 2020?

De handelsoorlog tussen Amerika en China duurt nu bijna twee jaar. De effecten van deze handelsoorlog zijn duidelijk merkbaar in de economie. De economische groei komt bijna tot stilstand en veel bedrijven wachten angstvallig af wat er de komende tijd gaat gebeuren. Vandaag, op woensdag 15 januari 2020, kan er veel veranderen. Er komen namelijk afgevaardigden van China naar Amerika. In het Witte Huis gaan ze volgens de media een deelakkoord tekenen met Amerika. Dit deelakkoord zou het eerste deel zijn van een nieuwe handelsovereenkomst tussen Amerika en China.

Daarmee zou de basis worden gelegd voor een nieuwe samenwerking tussen de twee economische grootmachten in de toekomst. Het is echter nog onduidelijk wat er precies in het handelsakkoord staat. Wel is duidelijk dat in deze overeenkomst is vastgelegd dat er geen nieuwe importheffingen zullen worden doorgevoerd door beide landen. Zo zien de Amerikanen af van handelstarieven van 15 procent op Chinese goederen als laptops en smartphones. De Chinese overheid heeft daarop aangegeven dat de vergeldingsimportheffingen niet worden doorgevoerd. Bovendien halveren de Verenigde Staten de importheffingen op Chinese goederen die in september 2018 werden ingevoerd.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!