Technisch Werken

Stikstofprobleem oplossen met autoloze zondag of door langzamer te rijden vanaf 2019

Het stikstofprobleem kan volgens veel politieke partijen niet worden opgelost doormiddel van een autoloze zondag. Een dergelijke maatregel is te kortstondig en zou nauwelijks bijdragen aan een structurele oplossing van het stikstofprobleem. Een andere oplossing is dat de maximale snelheid wordt verlaagt op de autosnelwegen. Deze maatregel is effectiever in de bestrijding van stikstof maar in de politiek is men het ook hier niet over eens.

Het stikstofprobleem is de afgelopen weken niet meer uit het nieuws geweest. De bouwsector, civiele techniek en de agrarische branche hebben allemaal last van de stikstofwetgeving. Nu probeert de overheid andere oplossingen te bedenken. Deze oplossingen lijken zich eerst op het verkeer te richten. In feite moet langzamer rijden er voor zorgen dat bijvoorbeeld in de bouwsector meer woningen kunnen worden gebouwd. Sommige partijen vinden deze redenering “krankzinnig”. Dat heeft in ieder geval de PVV-leider Wilders aangegeven. Desondanks moeten er wel oplossingen gevonden worden voor het stikstofprobleem of de wetgeving moet worden aangepast.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!