Technisch Werken

Stikstofmaatregelen kabinet moeten ruimte bieden voor woningbouw in 2019 en 2020

De stikstofmaatregelen die het kabinet op woensdag 13 november 2019 bekend hebben gemaakt aan de bevolking zijn niet verassend. Eerder werd al duidelijk dat de maximumsnelheid op wegen verlaagd zou worden naar 100 kilometer per uur. Met name de VVD heeft hier moeite mee. De partij die zichzelf ook wel de ‘vroempartij’ noemt had de maximumsnelheid eerder in 2010 verhoogd naar 130 kilometer per uur. Nu moet de partij toegeven dat de maximumsnelheid verlagen een belangrijk middel is om de stikstofuitstoot te verlagen in Nederland. Daardoor komt er meer ruimte voor de bouw om bouwprojecten te starten.

Ook in de civiele techniek komt er meer ruimte voor projecten. Dat betekent dat de bouwsector in eerste instantie wat ruimte krijgt. Toch is de huidige situatie van korte duur. Het kabinet noemt de maatregelen van woensdag 13 november 2019 voor de korte termijn. Voor de lange termijn moeten structurele oplossingen worden bedacht. Daarnaast zal er ook gehandhaafd moeten worden op het verlagen van de maximale snelheid. Het alleen benoemen van de maatregel is dus niet voldoende.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!