Technisch Werken

Startups krijgen meer investeringen in 2018

In het afgelopen kwartaal hebben start-ups in Nederland ongeveer 20 procent meer investeringen ontvangen dan in de eerste drie maanden dit jaar. Investeerders hebben in totaal meer dan 70 miljard dollar geïnvesteerd in beginnende technologiebedrijven. In totaal daalde het aantal transacties voor start-ups. Het totaal aantal transacties daalde naar 3108 volgens het accountants- en adviesbureau KPMG. Deze organisatie maakte donderdag 12 juli 2018 gegevens bekend over de investeringen in startups.

In het eerste kwartaal van 2018 werden er nog 3.544 transacties gedaan. Dit aantal daalde tot 3.108 in het tweede kwartaal van 2018. In Nederland wordt behoorlijk wat geld gestoken in innovatieve startups. Wereldwijd zijn er verschillende landen die investeringen krijgen om hun startups te laten groeien. Een groot deel van de investeringen werd gedaan in jonge technologiebedrijven in Azië. Daar stegen de investeringen het hardst: van 20,5 miljard dollar naar bijna 36 miljard dollar. In China zijn verhoudingsgewijs veel investeerders aanwezig. Tachtig procent van de grootste transacties in startups werd gedaan in China.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws