Technisch Werken

Staalproductie is wereldwijd afgenomen in oktober 2015

De staalproductie in de wereld is afgelopen maand met ongeveer met 3,1 procent gedaald ten opzichte van 2014. De maand oktober van 2015 is de achtste maand op rij dat er op jaarbasis minder staal werd geproduceerd. Dit werd vrijdag 20 november 2015 bekend gemaakt door de brancheorganisatie World Steel Association (WSA). Bij deze organisatie zijn 66 landen aangesloten en deze hebben totaal 134 miljoen ton staal geproduceerd.

Verschillen in staalproductie
Van al deze landen bleef China de grootste staalproducent. Dit land produceerde echter 3,1 procent minder staal dan in 2014. Totaal werd er door China echter 66,1 miljoen ton staal geproduceerd. Dit komt neer op bijna de helft van de totale staalproductie van de landen die bij de brancheorganisatie World Steel Association zijn aangesloten.

Naast China zijn er ook andere grote staal producerende landen zoals de Verenigde Staten, Rusland , Japan, Frankrijk, Italië, Spanje en Brazilië. Deze landen hebben allemaal een afname in de staalproductie gemerkt. In Duitsland, Oekraïne en Turkije werd een toename in de staalproductie gemeten.

Reactie van Technisch Werken
De staalproductie neemt nog niet toe. De wereldwijde instabiliteit kan echter wel een nieuwe impuls opleveren voor de wapenindustrie die voor een deel aan de staalproductie is gekoppeld. In de toekomst zal er nog wel wat moeten gebeuren om de staalconstructie definitief uit het dal te halen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws