Technisch Werken

Staalfusie tussen Tata Steel en Thyssenkrupp in 2018 onder druk door positie Tata Steel

Tata Steel Nederland heeft een onafhankelijke positie en dat zorgt misschien voor problemen in de onderhandelingen met betrekking tot de staalfusie met Thyssenkrupp. Deze staalfusie is een veelbesproken onderwerp. Tata Steel Nederland zou haar Europese activiteiten gaan samenvoegen met het Duitse Thyssenkrupp maar de positie van Tata Steel zou een breekpunt kunnen vormen. Dit bericht werd bekend gemaakt door Reuters.

Thyssenkrupp heeft bezwaar tegen de privileges die Tata Steel lijkt te krijgen wanneer de activiteiten tussen Tata Steel en Thyssenkrupp worden samengevoegd. Het voormalige Hoogovens in IJmuiden zou een voorkeursbehandeling krijgen bij de fusie. Daardoor zouden de financiële voordelen van het samengaan onder druk komen te staan. Dat betekent dat het succes van de fusie wordt bedreigd door de voorkeursbehandeling. De Duitse vakbond IG Metall is het hier niet mee eens en dreigt dwars te liggen.

Er werd eerder bekend gemaakt dat Tata Steel Nederland ook na de fusie na de fusie ook zelf de geldstromen beheerst. De betrokken vakbonden hadden aangegeven dat de locatie in IJmuiden na de fusie ook besluiten mag blijven nemen over de winsten die daar worden behaald.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!