Technisch Werken

Staalbedrijf British Steel overgenomen door Jingye Group in november 2019

Het Britse staalbedrijf British Steel is in november 2019 overgenomen door het staalbedrijf Jingye Group. Door deze overnamen worden duizenden banen in de Britse metaalindustrie gered. Volgens ingewijden wordt voor de overname 50 miljoen Britse pond betaald. Dat is omgerekend ongerekend 58,2 miljoen euro. Er vallen verschillende bedrijven onder British Steel zo ook het Alblasserdamse FN Steel.

Het Chinese staalbedrijf heeft al aangegeven dat ze door haar overname duizenden banen in Groot-Brittannië heeft gered. Dat zijn banen in onder meer een staalfabriek in het Engelse Scunthorpe. Daar werken ongeveer vierduizend mensen. Door deze overname kan het staalbedrijf open blijven. Voor het komende decennium heeft het Chinese staalbedrijf 1,2 miljard pond beschikbaar gesteld.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!