Technisch Werken

SpaceX gaat personeel ontslaan in 2019

Ruimtevaartbedrijf SpaceX gaat haar personeelsbestand laten inkrimpen. Het zo daarbij gaan om een inkrimping van ongeveer tien procent aldus een goed geïnformeerde bron. Het zou dan gaan om 600 werknemers want het bedrijf heeft ongeveer zesduizend arbeidskrachten in dienst. SpaceX wil echter zelf geen aantallen gaan noemen. Het bedrijf is in bezit van Tesla-topman Elon Musk en heeft aangegeven dat ze in een afgeslankte vorm verder wil gaan. Daarvoor moeten echter wel ontslagen vallen.

Volgens een verklaring die SpaceX heeft gegeven aan de LA Times zal er afscheid genomen moeten worden “van een aantal getalenteerde en hardwerkende leden van ons team”. Als onderdeel van de sanering zullen werknemers die ontslagen worden een vergoeding van minimaal acht weken aan salaris ontvangen. Ook ontvangen e werknemers die ontslag krijgen een carrièrebegeleiding. Hierbij kun je denken aan hulp bij het opstellen van een cv en hulp bij het zoeken naar een nieuwe baan.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws