Technisch Werken

Snellaadexpert Fastned verdubbelde omzet in 2017

Elektrische auto’s zullen in de toekomst steeds meer het straatbeeld bepalen van Nederland. Dat betekend dat de infrastructuur van laadpalen voor elektrische auto’s ook moet worden uitgebreid. De producent van snellaadstations Fastned merkt de ontwikkelingen op het gebied van elektrische auto’s vrijwel direct in haar omzet en afzet.

Energietransitie
In de voertuigenbranche is een energietransitie in werking gezet. De overheid en verschillende milieubewuste bedrijven stimuleren de aanschaf en het gebruik van elektrische auto’s. Het gebruik van auto’s met een verbrandingsmotor die op fossiele brandstoffen rijd zoals diesel, lpg of benzine wordt langzaam maar zeker minder populair. Er is dus een energietransitie merkbaar van fossiele brandstoffen naar elektrisch rijden en Fastned is één van de bedrijven die hiervan weet te profiteren.

Omzet en afzet Fastned
In het laatste kwartaal van 2017 steeg de omzet en afzet van Fastned. Ook het aantal klanten van het Nederlandse bedrijf nam sterk toe in het vierde kwartaal van vorig jaar. De afzet van Fastned is nu 362.498 kilowattuur. Dit is een stijging van 115 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook de omzet van het bedrijf is gestegen. Deze omzetstijging kwam uit op 110 procent en belande op 170.960 euro.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met ,
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!