Technisch Werken

Smartwatch-app in ontwikkeling voor hoofdconducteurs in 2007

Spoorbedrijven ProRail en NS zijn in 2017 actief bezig met het testen en ontwikkelen van een smartwatch-app. Deze app wordt ontwikkeld voor hoofdconducteurs. De smartwatch-app moet er voor zorgen dat treinen vaker op tijd vertrekken vanaf het station. De smartwatch-app is al een tijdje in de testfase en is in de afgelopen maanden getest door ongeveer twintig conducteurs. Dit maakte ProRail bekend.

Momenteel is het nog onduidelijk of de app na de proef ook daadwerkelijk zal worden geïmplementeerd. Er wordt nog onderzoek gedaan of het haalbaar is om deze smartwatch-app op een grotere schaal in te zetten zodat alle conducteurs deze app kunnen gaan gebruiken.

Als de vertrektijd van de trein nadert zal de smartwatch een trilling geven. Vervolgens wordt door de smartwatch afgeteld tot de exacte tijd waarop de trein weer moet gaan rijden. Op het moment waarop de trein hoort te vertrekken wordt er weer een trilling afgegeven. NS en ProRail zijn van mening dat de conducteurs doormiddel van de app op de smartwatch worden ondersteund. Treinen zouden door de app op deze smartwatch weer vaker op tijd vertrekken in de toekomst.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!