Technisch Werken

Sloop kolencentrale Borssele gestart in april 2019

De sloop van de kolencentrale in Borssele is gestart in april 2019. Na ruim drie jaar voorbereiden en schoonmaken kan de sloop van de kolencentrale worden begonnen. Volgens de berichten zal het nog ongeveer drie jaar duren voordat de complete kolencentrale is afgebroken. De kolencentrale van Borsele werd in 2015 al gesloten nadat de energiecentrale jarenlang dienst had gedaan. De kolencentrale is gebouwd in 1987 en was één van de vijf oude kolencentrales van Nederland die volgens het Energieakkoord gesloten zouden moeten worden omdat ze te vervuilend zijn voor het klimaat. De vervuilende kolencentrale zou te veel CO2 uitstoten. Daarom is het belangrijk dat deze centrale wordt gesloten.

De energiecentrale zal in drie jaar tijd worden afgebroken. Dat blijkt echter geen eenvoudige klus. De energiecentrale staat namelijk tussen kantoorgebouwen en bedrijfspanden. Het is belangrijk dat er veilig gewerkt wordt zegt manager Martin Oosterveld tegen Omroep Zeeland “Veiligheid staat dus voorop.” De mensen die in de buurt van de kolencentrale werken of wonen zijn op de hoogte gebracht van het werk dat de komende tijd zal worden uitgevoerd. Het is de bedoeling dat in 2022 op de plek van de kolencentrale een groene weide is ontstaan.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws