Technisch Werken

Shell moet met kennis en technologie inzetten om veiligheid fabrieken te waarborgen in 2019

Op maandag 17 juni 2019 heeft de rechtbank in den Bosch een boete van twee miljoen euro opgelegd aan Shell. Volgens de rechtbank had Shell meer moeten doen om de veiligheid en het milieu te beschermen tegen ongevallen zoals de explosie in Moerdijk. Volgens de rechtbank mag van Shell worden verwacht dat ze voldoende kennis en deskundigheid heeft om zware ongevallen te voorkomen. Ook zouden bedrijven zoals Shell over voldoende technische middelen beschikken om installaties en fabrieken veilig te maken.

Volgens de rechtbank heeft Shell tot 2014 in de chemische fabriek in Moerdijk niet gedaan wat ze had moeten doen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Dat moet in de toekomst anders. Directeur Richard Zwinkels van Shell heeft eerder tegen de rechter aangegeven dat de incidenten voorkomen hadden moeten worden. Volgens hem gebeurde de explosie echter onverwacht. Shell zou er volgens Zwinkels alles aan doen om de veiligheid te waarborgen en daarom verwierp hij alle strafrechtelijke verwijten. Het is mogelijk dat Shell in hoger beroep gaat. Daarvoor heeft het bedrijf 2 weken de tijd.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws