Technisch Werken

Shell gaat vanaf 2018 stroom aan Britse bedrijven leveren

Vanaf volgend jaar gaat Shell elektrische stroom leveren aan Britse bedrijven. De afnemers zijn volgens Shell vooral “industriële klanten”. De elektrische stroom wordt door dochteronderneming Shell Energy Europe geleverd. Dit onderdeel van Shell is actief in veertien Europese markten. Het bedrijf koopt groene stroom in van grote windmolenparken en parken die bestaan uit zonnepanelen in verschillende Europese landen.

Door ook aan Britse bedrijven stroom te leveren zal de positie van Shell op de Europese elektriciteitsmarkt nog verder verbeteren. Het overgrote deel van de inkomsten van Shell komen echter niet uit elektriciteit of duurzame groene stroom maar uit de olie- gaswinning. Dit imago wil Shell echter veranderen. De organisatie wil steeds actiever worden in de markt van hernieuwbare energie. Hierdoor hoopt Shell een grote doelgroep aan te spreken en maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal te stellen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws