Technisch Werken

SER wil dat vluchtelingen met een verblijfsvergunning meer kans krijgen op werk vanaf 2019

Vluchtelingen in Nederland kunnen moeilijk aan een betaalde baan komen. De Sociaal-Economische Raad (SER) heeft aangegeven dat vluchtelingen die in bezit zijn van een verblijfsvergunning beter ondersteund moeten worden bij het vinden van werk. De SER is in Nederland de belangrijkste adviesraad voor de politiek met betrekking tot sociaaleconomische vraagstukken.

De SER baseert haar constatering op een onderzoek waarin werd aangetoond dat van de vluchtelingen die in 2014 een verblijfsvergunning hadden gekregen ongeveer drie kwart na 3,5 jaar nog geen werk had gevonden. Het aantal vluchtelingen met een verblijfsvergunning met werk was dus slechts vijfentwintig procent. Volgens zegt SER-voorzitter Mariëtte Hamer is er momenteel een groot tekort aan arbeidskrachten op de arbeidsmarkt. Hierdoor zouden de zogenaamde statushouders sneller aan het werk moeten kunnen komen. Volgens de voorzitter van de SER blijven veel vluchtelingen te lang hangen in taalprojecten. Daarnaast kost het ook veel tijd om zich te installeren in gemeenten waar ze komen te wonen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!