Technisch Werken

Saudi Aramco heeft grootste beursgang ooit op woensdag 11 december 2019

Het Saoedische staatsolieconcern Saudi Aramco heeft woensdag 11 december 2019 haar beursgang gemaakt. Deze beursgang is de grootste beursgang in de geschiedenis. Op woensdag wist het bedrijf 25,6 miljard euro op te halen. Dat is 0,6 miljard meer dan tijdens een eerdere beursgang van de Chinese onlinegigant Alibaba werd binnengehaald.

De beursgang vond plaats in de Saoedische hoofdstad Riyad. Kort na de opening van de beurs klom het aandeel van het grootste oliebedrijf ter wereld omhoog. De prijs werd al snel 35,2 Saoedische rial. Dit is omgerekend 8,47 euro. Het bedrag lag toen tien procent hoger dan de introductiekoers. De introductiekoers lag 3,5 rial lager.

De stijging van het aandeel heeft er voor gezorgd dat Saudi Aramco een marktwaarde heeft van ongeveer 1,9 biljoen dollar. Dat bedrag is omgerekend ongeveer 1,71 biljoen euro. Om het verschil duidelijk te maken tussen de oliemaatschappijen op de markt is het wellicht interessant om te weten dat Shell een marktwaarde heeft van 225 miljard euro. Dat maakt duidelijk dat Saudi Aramco aanzienlijk veel groter is.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!