Technisch Werken

Saoedische olieminister positief over verlaging olieproductie in 2019

De Saoedische olieminister Khalid Al Falih is tevreden over de ontwikkelingen op de oliemarkt. Volgens het is het goed dat de leden van de OPEC en andere grote olieproducerende landen hun olieproductie hebben beperkt. De Saoedische olieminister denkt dat daarmee een balans kan ontstaan tussen vraag en aanbod op de oliemarkt. De olieminister heeft tijdens een conferentie in Abu Dhabi zijn instemming gegeven over de productieverlaging. De OPEC bestaat uit verschillende olieproducerende landen uit het Midden-Oosten maar er zijn ook andere olieproducerende landen bij dit oliekartel aangesloten.

Naast de leden van de OPEC doet olieproducent Rusland ook vaak mee met de afspraken van het oliekartel OPEC. Ook met de huidige productieverlaging is Rusland verbonden. De OPEC en Rusland hebben hun olieproductie begin 2019 verlaagd met 1,2 miljoen vaten per dag. Deze ontwikkeling is een kunstmatige ingreep in de oliemarkt om de olieprijzen te stutten. Het lijkt er op dat het werkt want de olieprijs is inmiddels weer omhoog gegaan. Dat moest ook wel want in december 2018 kwam de olieprijs uit op bijna het laagste niveau in twee jaar tijd.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!