Technisch Werken

Ruim 80 miljoen euro uitgekeerd in Groningen voor aardbevingsschade in 2019

In Groningen is meer dan 80 miljoen euro betaald ter compensatie van de aardbevingsschade. Het bedrag werd betaal door de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG). Deze organisatie heeft in ruim een maand tijd 80 miljoen euro uitgekeerd inwoners van de provincie Groningen die gedupeerd zijn geraakt ten gevolge van de aardbevingen die plaatsvonden door de aardgaswinning. Een groot deel van dit bedrag is uitgekeerd vanuit de nieuwe stuwmeerregeling. Uit deze regeling is 34,5 miljoen euro afkomstig. De stuwmeerregeling is door minister Wiebes gestart in juli 2019. Door de regeling moest het grote aantal Groningers dat wacht op een afhandeling van de schade sneller gecompenseerd worden.

Door de stuwmeerregeling krijgen mensen een vaste vergoeding. Daar staat tegenover dat hun schade niet individueel wordt beoordeeld. Dat heeft voordelen en nadelen. Een individuele beoordeling van de schade kan er voor zorgen dat een hoger schadebedrag wordt uitgekeerd. Daar staat tegenover dat een individuele beoordeling van de schade veel meer tijd gaat kosten. Dat is niet goed voor de gedupeerde die langer op zijn of haar geld moet wachten maar het is ook niet goed voor de organisatie die de schade moet afwikkelen want alle schades individueel beoordelen kost veel tijd en geld. In totaal komen meer dan 16.000 adressen in Groningen in aanmerking voor de stuwmeerregeling. Inmiddels zijn ruim 7000 Groningers ingegaan op de stuwmeerregeling.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws