Technisch Werken

Rotterdam bouwt hoogste gebouw van Nederland vanaf 2017

Rotterdam heeft toestemming gekregen om het hoogste gebouw van Nederland te bouwen. Verschillende omwonenden hebben bezwaren geuit over de bouw van het complex dat 215 hoog moet worden. De omwonenden zijn bang dat hun uitzicht ernstig wordt belemmerd. Ondanks dat werden de bezwaren tegen de bouw van de hoge woontoren door de Raad van State verworpen. De woontoren moet gebouwd worden in complex De Zalmhaven.

De zogenaamde Zalmhaventoren krijgt naast zich ook twee lagere torens, dit zijn de zogenaamde Kaantorens. In totaal worden er 492 appartementen in de 3 torens gerealiseerd. Daarnaast worden er ook een aantal voorzieningen ondergebracht. Eerder had de Rotterdamse politiek al positief gereageerd op de bouwplannen. Toch was er vanuit de bevolking in de omliggende wijken verontrust gereageerd. Ze zijn bang voor parkeerproblemen en daarnaast zijn ze van mening dat het woonklimaat en leefklimaat wordt aangetast door de grote torens. Ook zouden de hoge torens er voor zorgen dat er veel zonlicht wordt weggenomen.

Door de uitspraak van de Raad van State over het bestemmingsplan voor het terrein is er nu duidelijkheid ontstaan over de bouw van het complex. Tegen de uitspraak kan namelijk geen hoger beroep worden ingediend. De bouw gaat dus door waardoor de aannemers het de komende tijd druk krijgen met het ambitieuze plan. Uiteindelijk moet het complex in het Scheepvaartkwartier in 2020 voltooit worden.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws