Technisch Werken

Rolls-Royce heeft in 2018 een record verkoopjaar gehad

Rolls-Royce heeft in 2018 in totaal 4.107 auto’s verkocht. Volgens de autoproducent maakt dit verkoopaantal duidelijk dat 2018 een recordjaar is geweest. Nog nooit heeft Rolls-Royce zoveel auto’s verkocht in haar 115-jarige geschiedenis. De beroemde Britse autoproducent wist in alle regio’s waar ze actief is meer auto’s te verkopen. Daarnaast bleken ook alle modellen van het automerk wel in trek op de automarkt. Vooral de Phantom-limousines waren vanwege de grote populariteit van dit type in belangrijke mate verantwoordelijk voor de verkoopgroei. Het bedrijf heeft in ruim vijftig landen auto’s verkocht aan verschillende afnemers.

Voor Rolls-Royce blijft Amerika de grootste markt. Het automerk is overigens in bezig van het Duitse autoconcern BMW. Door de verkooptoename heeft het bedrijf ook meer personeel aangenomen in 2018. In totaal kwamen er tweehonderd nieuwe arbeidsplaatsen bij. Deze ontstonden vooral in de fabriek in Goodwood waar de productie is toegenomen. Door de extra personeelsleden is het loonlijst van Rolls-Royce voor het eerst in de geschiedenis groter dan tweeduizend werknemers. Dat is ook goed voor de werkgelegenheid in de auto-industrie.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws