Technisch Werken

Regionale prijsverschillen koopwoningen groter in 2019

Het prijsverschil tussen de goedkoopste en duurste provincies met betrekking tot koopwoningen loopt steeds verder. In 2019 is het prijsverschil op dit gebied opgelopen naar 175.000. Dat hebben de economen van de Rabobank afgelopen maandag 12 augustus 2019 bekend gemaakt. Koopwoningen zijn voornamelijk in Noord-Holland hoog geprijsd. Daar wordt gemiddeld 388.000 euro neergeteld voor een koopwoning. In Groningen is de gemiddelde prijs voor een koopwoning 213.000 euro in 2019.

Na de economische crisis is het verschil tussen de duurste en goedkoopste provincie op het gebied van koopwoningen toegenomen. Vlak voor de financiële crisis was het prijsverschil tussen de goedkoopste en duurste provincie ongeveer 100.000 euro. De afgelopen tijd zijn de in verhouding dure huizen in Noord-Holland alleen nog maar verder in prijs gestegen. De woningprijzen in Groningen zijn nauwelijks toegenomen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!