Technisch Werken

Recyclingprogramma van het Rijk verliep slecht in 2019

De rijksoverheid heeft een ambitieus recyclingsprogramma opgestart kort gelden maar dit programma werkt voor geen meter. Dat heeft het televisieprogramma De Monitor maandag 10 februari 2020 bekend gemaakt. In totaal zouden 85 miljoen koffiebekertjes tot hygiënepapier moeten worden verwerkt. Deze enorme hoeveelheid bekertjes blijkt echter te zijn verbrand door de afvalverwerker.

Volgens afvalverwerker Renewi was ruim 90 procent van de bekertjes te vervuild voor de recycling. Dat kwam volgens de afvalverwerker omdat verschillende andere soorten afval vermengd werd met de bekertjes. Hierdoor was het recyclen eigenlijk niet mogelijk. Je kunt denken aan blikjes, fruitafval, nootjes en plastic afval dat met de bekertjes vermengd was. Daardoor heeft Renewi besloten om de bekertjes te verbranden. Het Rijk ging er echter van uit dat de bekertjes wel gerecycled werden. Een woordvoerder van het Rijk geeft aan “We balen natuurlijk ontzettend” en gaf aan dat de overheid dacht dat de “koffiebekers van ministeries en andere overheidsinstanties gerecycled werden. Nu blijkt dat dit niet gebeurt”.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws