Technisch Werken

Recruiters benaderen vrouwen minder vaak voor werk dan mannen in 2019

Onderzoeksbureau Intelligence Group heeft op maandag 4 november 2019 bekend gemaakt dat vrouwen veel minder vaak door recruiters worden benaderd voor een baan dan mannen. Deze conclusie volgt op een analyse die is uitgevoerd in opdracht van Het Financieele Dagblad (FD).

Volgens het onderzoeksbureau heeft 43 procent van de werkzoekende mannen die aan het onderzoek deelnamen aangegeven dat ze eens per kwartaal benaderd worden door recruiters voor een baan. Van de vrouwen die deelnamen aan het onderzoek heeft 31 procent van de werkzoekenden een benadering gehad vanuit een recruiter. Er is echter niet helderheid gegeven over de reden waarom vrouwen minder vaak worden benaderd voor een baan.

Geert-Jan Waasdorp, de oprichter van Intelligence Group, heeft aangegeven dat er geen duidelijke reden aangewezen kan worden. mogelijk profileren mannen zich anders op de arbeidsmarkt dan vrouwen. Zo zouden mannen minder bescheiden zijn dan vrouwen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!